Моля колеги помагайте. вентилатора ми изгоря - направо изпуши през отворите в купето. Намерих втора ръка от капа но точно след два дена и той изгоря. Не съм сигурен, но мисля, че се случва при палене на колата при включен вентилатор, защото втория път изгоря на бензиностанция след като заредих и запалих колата. И как ги изчисляват тези бушони братята италианци .... , но първо гори мотора и после бушона. слагам нов бушон и директно изгаря (бушона).. вентилатора вече е някъде на късо. някой имал ли е този проблем.... Каква е вероятността стартовия ток при палене да прескочи към веригата на вентилатора, защото не мога да си обясня по друг начин, да ми изгори вентилатора, когато е останал включен при гасенето и после паля колата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
вентилатора изгоря смених го и пак изгоря !!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от onasis78 Покажи съобщениеМоля колеги помагайте. вентилатора ми изгоря - направо изпуши през отворите в купето. Намерих втора ръка от капа но точно след два дена и той изгоря. Не съм сигурен, но мисля, че се случва при палене на колата при включен вентилатор, защото втория път изгоря на бензиностанция след като заредих и запалих колата. И как ги изчисляват тези бушони братята италианци .... , но първо гори мотора и после бушона. слагам нов бушон и директно изгаря (бушона).. вентилатора вече е някъде на късо. някой имал ли е този проблем.... Каква е вероятността стартовия ток при палене да прескочи към веригата на вентилатора, защото не мога да си обясня по друг начин, да ми изгори вентилатора, когато е останал включен при гасенето и после паля колата.
Управляващият модул на климатика (M70 по документация) се намира под лицевия панел на ICS-а.
Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:30.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВъпросният мотор е безчетков и се управлява от управляващия модул на климатика. Ако управлението на работи добре, може моторът да изгори.
Управляващият модул на климатика (M70 по документация) се намира под лицевия панел на ICS-а.
До колегата Онасис:
Ако се съмняваш в тоците: махни вентилатора, хвани някой с мултицет да мери докато палиш при затворена верига( сиреч при оставен пуснат вентилатор) и виж какъв е тока. Ако е ок, значи е от самия вентилатор.Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщениеСъжалявам, че ползвам темата на колегата, но ЕКО, моля те кажи как свали лицевия панел без да сваляш целия ИЦС? Моля те , кажи.
В противен случай ако при напъването ползваш отвертка като лост с опора тапицерията, тя (тапицерията) може да се деформира. Обърни внимание на снимката как се е получило при мен (горната хоризонтална част над панела).
PS: Преди да сваляш панела, свали двете копчета (с издърпване), защото пречат при ваденето и при поставянето и може да им се покъса гуменото покритие.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:30.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Модула се сваля без да махате ИЦС!!!
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=76+
Откопчаваш кожуха на скоростния лост,после бъркаш с ръка в него и по посока ръчната има две метални пластини,по една в двата края на пластмасовата декорация.Откачаш я и като я повдигнеш откачаш буксата на запалката(за резервоара може да не я откачаш),и махаш панела и тогава модула се вижда.Болта на управлението е в средата пред него има пластмасова лайсна от ицс , натискаш с пръст на горе и действаш с развиването и !
Comment
-
Колегата Андро88 няма проблеми с климата с управлението или с изваждането на модула Той пита как се сваля лицевият панел на АЦС. Виждал съм в долната част на лицивият панел отдолу две миниатюрни болчета и две отгоре или отстрани Тях ще ги махнеш като изкараш целият АЦС малко напред и след това най-вероятно има някакви щипки. Аз лично не съм свалял само давам предположениеALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПластмасовият панел за който пита Андро е хванат само на щипки по периферията на ICS-а, които излизат без проблем при определено усилие. Винтчета на него няма.
Онасис:
Какво направи, човек с твоя вентилатор. Аз като човек прекарал 5 години в Киров (училището, не магазина), без въобще да се смятам за компетенция- ако нещо гори без видима причина и натоварване винаги на едно място, проблема не е в него. Нещо го кара да гори. Закъсено е някъде, претоварва се, влиза вода, напрежението на входа е повече от работното на устройството, абе все случки, които го карат да работи в условия, за които не е създадено. Просто му скъсява живота значително.
Мери ли напрежение на буксите?Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
колега андро точно това си мисля и аз, нещо има, както съм описал, гори веднага след стартиране на двигателя, който до преди това е работил и е останал пуснат. Не че го пожелавам на някой, но се надявам ако се е случвало и някой е преборил проблема да помогне за да не почвам на сляпо. А и самата смяна на вентилатора (освен че новия -втора ръка -ми струва по 60-100 лв) не е толкова лесна както описват в една тема за да го правя през няколко дни. чакам някой препатил още една седмица, защото рядко карам колата, но после ще трябва да го реша този проблем.
Comment
-
Първоначално публикувано от onasis78 Покажи съобщениеколега андро точно това си мисля и аз, нещо има, както съм описал, гори веднага след стартиране на двигателя, който до преди това е работил и е останал пуснат. Не че го пожелавам на някой, но се надявам ако се е случвало и някой е преборил проблема да помогне за да не почвам на сляпо. А и самата смяна на вентилатора (освен че новия -втора ръка -ми струва по 60-100 лв) не е толкова лесна както описват в една тема за да го правя през няколко дни. чакам някой препатил още една седмица, защото рядко карам колата, но после ще трябва да го реша този проблем.
Така, че ако няма механичен проблем, в резултат на който моторът да се товари мното и поради това да гори, най-вероятно причината за горенето трябва да се търси в управляващия модул на климатика.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКолега, отново обръщам внимание върху факта, че този двигател е безчетков (поне според описанието в E-learn). Това означава, че се управлява от специален генератор. Ако например на такъв двигател му се подаде постоянно напрежение 12 V, гори моментално.
Така, че ако няма механичен проблем, в резултат на който моторът да се товари мното и поради това да гори, най-вероятно причината за горенето трябва да се търси в управляващия модул на климатика.
Comment
-
Всичката документация, която намирам стига до ниво модули и край. Никъде не намирам схеми на даден модул. Това силно затруднява тяхното отремонтиране. Освен ако не се касае за очевидна повреда (окислени писти, изгорели елементи, студени спойки.............).
Съветвам те да търсиш въпросното управление втора употреба. Това ще спести време и средства. И най-добрия вариант - първо да го пробваш и после да го плащаш. Все пак само предполагам, че причината е в управлението и нищо не е сигурно докато не се пробва.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment